Ανοιχτό κάλεσμα για το σχεδιασμό λογότυπου για το OpenThessaloniki.org

Ανοιχτό κάλεσμα για το σχεδιασμό λογότυπου για το OpenThessaloniki.org

Αντικείμενο: Το OpenThessaloniki είναι μια πλατφόρμα συλλογής δεδομένων σχετικών με την πόλη της Θεσσαλονίκης, με παράλληλο στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών με τη βοήθεια του Ανοιχτού/Ελεύθερου λογισμικού και δεδομένων. Οι παρεχόμενες πληροφορίες θα έχουν τη δυνατότητα να επικαιροποιούνται απο τους ίδιους τους χρήστες της ιστοσελίδας με στόχο την συνεχή και έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών σε θέματα δημόσιων υπηρεσιών, δημόσιων έργων, στατιστικών δεδομένων, και πολλών άλλων.

Το OpenThessaloniki στο πλαίσιο του kick off πλάνου του, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν πρόταση για το σχεδιασμό του λογότυπου του.

Σε ποιους απευθύνεται: Το κάλεσμα απευθύνεται σε γραφίστες, designers, αρχιτέκτονες, φοιτητές και επαγγελματίες, και σε οποιονδήποτε έχει τη διάθεση, φαντασία και δημιουργικότητα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά λογότυπου:

  • Θα παραδοθεί σε δύο μορφές:

1.μορφή vector (τύπου .psd, .ai, κλπ) και σε επεξεργάσιμη μορφή

2.μορφή raster (τύπου .jpeg, .png, κλπ) σε μέγεθος 1024x1024px, 300dpi.

  • Πρέπει να παραδοθεί και σε τετράγωνη μορφή (για χρήση σε facebook, twitter, κλπ)

  • Πρέπει να είναι σχεδιασμένο σε δύο μορφές: ασπρόμαυρο και εγχρωμο.

  • Το λογότυπο θα πρέπει να επιδέχεται σμίκρυνση και μεγέθυνση.

  • Μπορεί είτε να περιλαμβάνει το “OpenThessaloniki”, είτε όχι.

  • Εκτός από άσπρο και μαύρο, μπορεί να περιλαμβάνει το πολύ άλλα δύο χρώματα.

  • Δεν πρέπει να περιλαμβάνει υλικό που αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία τρίτου.

  • Επιθυμητό είναι να υπάρχει κάποια αναφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και να έχει τεχνολογικό προσανατολισμό.

Λέξεις κλειδια: openthessaloniki, openideas, openhelp, opencitizens, openteam, opendata, thessalonikidatasets, opendataset, opengov.

Πληροφορίες υποβολής προτάσεων: Οι προτάσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση openthessaloniki@gmail.com και θα συνοδεύονται από το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού, τα στοιχεία επικοινωνίας, και προαιρετικά ένα σύντομο κείμενο (έως 500 λέξεις) για την περιγραφής της ιδέας. Το email που θα αποσταλεί θα έχει τον τίτλο “Λογότυπο OpenThessaloniki”. Σε περίπτωση που το μέγεθος των αρχείων ξεπερνάει το επιτρεπτό του παρόχου email, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες υπηρεσίες (όπως για παράδειγμα wetransfer, sendspace, hightail, ή ακόμα και google drive και dropbox). Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι 1 πρόταση.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων ορίζεται η 30 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 23:59 (ώρα λήψης από την Υπηρεσία του ηλεκτρονικού μηνύματος).

Διαδικασία αξιολόγησης: Η διαδικασία αξιολόγησης των λογότυπων θα είναι ηλεκτρονική. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας, το σύνολο των προτάσεων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του OpenThessaloniki, έτσι ώστε να ακολουθήσει ηλεκτρονική ψηφοφορία, η οποία θα διαρκέσει από τη 1 Δεκεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 23:59. Η διαδικασία της ψηφοφορίας περιγράφεται αναλυτικά στο OpenThessaloniki. Μετά τη λήξη της χρονικής περιόδου της ψηφοφορίας, θα ανακοινωθεί η επιλεχθείσα πρόταση η οποία και θα χρησιμοποιηθεί επίσημα απο το OpenThessaloniki.

Βραβεία: Δεν υπάρχουν χρηματικά βραβεία. Η πρόταση με τις περισσότερες ψήφους θα αποτελέσει το επίσημο λογότυπο του OpenThessaloniki.

Όροι: Όλες οι συμμετοχές θα έχουν άδεια Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 3.0. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το OpenThessaloniki, τον προσκαλούμε να παρευρεθεί σε κάποια από τις συναντήσεις μας, που γίνονται κάθε Πέμπτη, 18:30-21:30, στο τμήμα πληροφορικής του Α.Π.Θ., Εθνικής Αντιστάσεως 16, Θεσσαλονίκη.
Επικοινωνία: openthessaloniki@gmail.com