Πεφάνη Μαριάννα – Συμμετοχή 12

Πεφάνη Μαριάννα – Συμμετοχή 12

Πεφάνη Μαριάννα copy

Το λογότυπο αντιπροσωπεύει την ιδιότητα της ιστοσελίδας δίνοντάς την με ένα μοντέρνο χαρακτήρα, λόγω της τεχνολογικής εποχής, αλλά ταυτόχρονα ελεύθερο και ανοιχτό στα δεδομένα και την πληροφόρηση.

Συγκερκιμένα, το χρησιμοποιούμενο icon είναι μια βάση δεδομένων (data) με το εικονίδιο του search. Αυτό το icon αντιπροσωπεύει τις πληροφορίες σχετικά με τη Θεσσαλονίκη που παρέχει το site (openideas, openhelp, opendata, thessalonikidatasets, opendataset κ.α.) όπως πληροφορίες σχετικά με τον τόπο, δρώμενα, εκδηλώσεις κτλ. Ο μεγεθυντικός φακός δηλώνει την ελεύθερη “εξερεύνηση” στον διαδυκτιακό χώρο, έτσι και στο λογότυπο δείχνει το “ψάξιμο” γύρω από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σαν ανώτερη μπάρα του data icon είναι οι πολεμίστρες του λευκού πύργου όπου μαζί με το υπόλοιπο σύνολο θυμίζουν το κτίριό του. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει ο τίτλος “OpenThessaloniki” διότι πρέπει να γίνει γνωστό το λογότυπο όχι μόνο σαν εικόνα αλλά και σαν ονομασία. Επίσης το όνομα γίνεται μέρος του λογοτύπου και έρχεται να το υποστηρίξει σαν concept.

Τέλος, έχει χρησιμοποιηθεί ο μεγενθυντικός φακός σαν το O του Open για να δέσει οπτικά καλύτερα το αποτέλεσμα αλλά και να δώσει μια πιο ανάλαφρη και παιχνιδιάρικη νότα.

Γραμματοσειρές: δύο διαφορετικές απλές, λιτές, μοντέρνες, ξεκάθαρες αλλά και κάπως απόλυτες γραμματοσειρές ώστε να ελαφρύνει το λογότυπο που έχει ήδη πολλά στοιχεία και νοήματα.

Χρώματα: λόγω του ήδη υπάρχοντος site επιλέχθηκε ένα ουδέτερο αλλα πάντα επίκαιρο χρώμα. Το μαύρο, όχι μόνο αναδυκνύει τέλεια το σχέδιο που χαρακτηρίζεται από απλές και ίσιες γραμμές, αλλα ταιριάζει απόλυτα με όλα σχεδον τα χρώματα και δίνει κομψότητα στο αποτέλεσμα. Τέλος, έπρεπε να διαχωριστούν χρωματικά κάποια στοιχεία όπως η βούλα στο φακό, η λαβή του και η λέξη “Thessaloniki”. Για τα δύο πρώτα επιλέχθηκε ένα μοντέρνο χρώμα και για το Thessaloniki ένα γκρί που να μην απέχει πολύ από το μαύρο αλλα να το διαχωρίζει διακριτικά απο αυτό.