Καλλίνικου Μαρία – Συμμετοχή 06

Καλλίνικου Μαρία – Συμμετοχή 06

Καλλίνικου Μαρία copy

Η αφορμή της έμπνευσης αλλά και οι βασικές ιδέες που θέλω να εκφράσω με τα λογότυπά μου είναι η ξεχωριστή ιδιοσυστασία της Θεσσαλονίκης, ως πνευματική μητρόπολη της βαλκανικής χερσονήσου, οι απαιτήσεις του project και η θέλησή μου να περάσω ένα θετικό μήνυμα σε όλους όσοι θα δουν τη δική μου συμμετοχή.

Μια και το Open Thessaloniki αφορά σε πλατφόρμα συλλογής δεδομένων σκέφτηκα ότι στο κέντρο του Θ θα έπρεπε να υπάρχει κάτι που παραπέμπει σε «σκληρό δίσκο» υπολογιστή. Ο σκληρός δίσκος είναι το Ο(pen) και το λευκό κομμάτι εντός του θέλει να δημιουργήσει συνειρμό με μια ηλιακή ακτίνα, σαν την ελπίδα και την χαρά που αξίζει σ’ αυτή την υπέροχη πόλη και τους πολίτες της.

Το Θ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ανοιχτό λουκέτο, το οποίο αφενός σημαίνει πως «ανοίγει» η παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες της ιστοσελίδας αλλά και σηματοδοτεί την αισιοδοξία για το μέλλον. Χρειάζεται ένα «ξεκλείδωμα» της αγοράς της χώρας και «άνοιγμα» (πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό) της πόλης στον γεωπολιτικό περίγυρό της και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Το χρώμα (στην έγχρωμη εκδοχή) παραπέμπει στο αγαπημένο ελληνικό και τόσο οικείο σε όλους μας ορόσημο: τον Λευκό Πύργο.

Η παράδοση και η καινοτομία, η πληροφορία και η χαρούμενη γνώση, η αρμονία και η απλότητα είναι τα «κλειδιά» της δημιουργίας μου για το Open Thessaloniki.