Η ομάδα

To OpenThessaloniki είναι μια άτυπη ομάδα εργασίας που δουλεύει σε αυστηρά εθελοντική δράση. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με ψηφοφορία στις διά ζώσης συναντήσεις μας από τα ενεργά μέλη της ομάδας. Για λόγους καλύτερης οργάνωσης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας ορισμένα μέλη της ομάδας αναλαμβάνουν τον ρόλο του συντονιστή.

Η Ομάδα

Απόστολος Κρητικός

Θέμης Οικονόμου

Άρτεμις Ψάλτογλου

Σοφία Κανάβου

Βασίλης Μπάνος

…και πολλοί ακόμη φίλοι που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια 🙂 Για την ώρα η παραπάνω λίστα φιλοξενεί τα ενεργά μέλη της ομάδας. Ο ευρύτερος κύκλος επικοινωνεί στο google group του OpenThessaloniki.

Guest Stars

Βίκτωρ Γκουντάρας
Γραφιστική Επιμέλεια OpenThessaloniki

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος γραφιστικής της σχολής AAS (Αpplied Art Studies) στη Θεσσαλονίκη, δεν άργησε να εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας με συνεργασίες αρχικά από το χώρο του θεάτρου και της τέχνης και προοδευτικά σε περισσότερους τομείς. Έκανε πρακτική άσκηση στην εταιρεία Altervision και επίσης εργάστηκε στο περιοδικό SOUL σαν γραφίστας και εικονογράφος. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην έδρα της σχολής του Bauhaus, τη πόλη του Dessau. Το διεθνές πρόγραμμα (Master of Arts in Ιntegrated Design) είχε αφετηρία τη φιλοσοφία αλλά και τη πρακτική διδασκαλίας της σχολής του Bauhaus, ενσωματώνοντας παράλληλα μια σύγχρονη και ολιστική προσέγγιση στο design.

Εκτός από τις σπουδές, εργάστηκε στην ερευνητική εταιρεία ΒIOLAB στο Βερολίνο ως visual designer, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών εφαρμογών. Μετά το τέλος των μεταπτυχιακών σπουδών επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στο δημιουργικό γραφείο DOLPHINS συμμετέχοντας σε πολλές, διεθνώς διακεκριμένες, εργασίες. Εξακολουθεί να εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας με πελάτες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.