1η συνάντηση & Roadmap 2015 – 2016

1η συνάντηση & Roadmap 2015 – 2016

1η συνάντηση & Roadmap 2015 – 2016

Ευχαριστούμε θερμά όλους & όλες που συνέβαλαν στην διάδοση της 1ης συνάντησης του Open Thessaloniki για το 2016. Η συνάντηση υπήρξε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενώ είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που νέα πρόσωπα έμαθαν για την ομάδα και, παρόλο που συμμετείχαν για πρώτη φορά, συνεισέφεραν αποτελεσματικά στην διαμόρφωση του roadmap για το 2016.

“Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς” στους Δημήτρη Ρονγκότη και Δώρα Καλογιάννη που αν και βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια και συνεισφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (υποσχόμαστε να σας διευκολύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε :D)

Αντί πρακτικών

Η στόχευση της ομάδας για το πρώτο 3μηνο του 2016 θα στραφεί (ως επί το πλείστον) στην καταλογογράφηση και μελέτη των υφιστάμενων open datasets και open government applications. Πιο αναλυτικά θα εστιάσουμε:

Επιπρόσθετα μελετούμε άλλες πηγές ανοικτών δεδομένων και open government applications που μπορούν να πλαισιώσουν αποτελεσματικά την βάση που δημιουργούν τα αποθετήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εσωτερική οργάνωση

Η εσωτερική οργάνωση / επικοινωνία της ομάδας διαμορφώνεται για το τρέχον έτος ως εξής:

  • Βασικά εργαλεία επικοινωνίας παραμένουν η mailing list της ομάδας (google group) και η επίσημη σελίδα του Open Thessaloniki στο Facebook. Υπενθυμίζουμε ότι για να εγγραφείτε στην mailing list θα πρέπει να παρακολουθήσετε δια ζώσης τουλάχιστον μία από τις φυσικές συναντήσεις της ομάδας.
  • Η παρακολούθηση και διαχείριση των εργασιών θα γίνεται πλέον αποκλειστικά μέσω του επίσημου οργανισμού του Open Thessaloniki στο Trello. Η διαμόρφωση των εργασιών είναι ακόμη υπό συζήτηση αλλά το πλάνο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Πως μπορώ να ενημερωθώ για τις συναντήσεις και να συνεισφέρω;

Θέλετε να παρακολουθήσετε από κοντά μία από τις συναντήσεις μας;

  1. Μπορείτε να ενημερωθείτε για την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση της ομάδας στην κεντρική σελίδα του Open Thessaloniki.
  2. Μπορείτε να δείτε όλες μας τις προγραμματισμένες συναντήσεις σε μορφή ημερολογίου εδώ!
  3. Οι συναντήσεις μας ανακοινώνονται και στην σελίδα μας στο Facebook.

Θέλετε να συνεισφέρετε;

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο openthessaloniki [at] gmail [dot] com

(photo credit: Dimitris)